Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Misiuni în weekend - 14.02.2022
Amenzi de aproximativ 180.000 de lei aplicate de poliţiştii locali ai D.G.P.L.C.M.B., weekendul trecut
 
Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a continuat, la sfârşitul săptămânii trecute, seria de acţiuni privind descurajarea faptelor antisociale în vederea asigurării unui climat de normalitate civică în Capitală. La misiuni au participat agenţi ai serviciilor operative şi inspectori din cadrul Direcţiei Control.
Astfel, 14 administratori de baruri şi terase din zonele centrale ale Capitalei au fost sancţionaţi contravenţional, vineri seară, pentru nerespectarea Legii antifumat. Amenzile – în valoare de 65.500 de lei - au fost aplicate de inspectorii Direcţiei Control ai D.G.P.L.C.M.B. în cadrul unei acţiuni ce a vizat verificarea respectării dispoziţiilor legale referitoate la interzicerea fumatului în incinta unităţilor de alimentaţie publică. Totodată, pentru lipsa măştii de protecţie sanitară, au fost aplicate şi şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 de lei.
30.000 de lei a fost valoarea amenzilor aplicate de către agenții de Intervenții din cadrul D.G.P.L.C.M.B. persoanelor care au “confundat” strada cu coşul de gunoi. Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 ce reglementează normele de salubrizare ale Capitalei, aruncarea pe stradă a resturilor menajere - resturi de ţigări, hârtii sau alte deşeuri – constituie contravenţie şi se pedepseşte cu amendă de la 2.000 la 5.000 de lei. Pentru descurajarea acestor practici, poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti, desfăşoară zilnic, acţiuni de depistare şi sancţionare a celor care sfidează legea şi creează o imagine nefavorabilă Capitalei.
În paralel, echipaje ale Serviciului Circulaţie Rutieră au acţionat pentru prevenirea opririlor şi staţionărilor neregulamentare, pentru identificarea conducătorilor autovehiculelor de mare tonaj care încalcă restricţiile de circulaţie în Capitală, cât şi pentru verificarea respectării legalităţii de către operatorii taxi. În total, au fost constatate 75 de abateri de la legislaţie, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de peste 35.000 de lei.
Restul sancţiunilor aplicate au fost pentru apelare la mila publicului, solicitarea fără drept a „taxei de parcare” şi acte de comerţ ambulant neautorizat.
Acțiunile vor continua și în perioada următoare.