Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Amendați pentru că au aruncat chiștoacele pe stradă - 18.11.2019

Zeci de bucureșteni au fost sancționați contravențional, în ultimele zile, pentru că au confundat strada cu coșul de gunoi.

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a continuat, în acestă săptămână, acțiunile de descurajare a încălcării normelor de salubrizare și igienizare a zonei centrale a Capitalei. Doar în ultimele patru zile, polițiști locali ai Direcției Centrul Istoric din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au surprins peste o sută de persoane care, în loc să folosească scrumierele stradale, au ales să arunce resturile țigărilor fumate direct pe aleile pietonale ale Centrului Vechi. Toți cei surprinși în flagrant au fost sancționați contravențional, valoarea amenzilor fiind de 79.000 de lei.

În paralel, inspectorii D.G.P.L.M.C.B. au derulat și acțiuni de verificare a modului în care barurile și restaurantele păstrează curățenia în zona istorică a Capitalei și respectă prevederile legale referitoare la protecția mediului. Astfel, au fost depistate 26 de cazuri de încălcare a normelor de salubrizare, amenzile aplicate pentru aceste nereguli fiind de peste 33.000 de lei.