Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Taximetriști amendați pentru suprapreț - 03.09.2019

Inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București au verificat – în ultimele zile - legalitatea activității de transport public în regim de taxi desfășurat, în principal, în zonele din apropierea marilor spitale ale Capitalei.

11 conducători de taxi au rămas fără atestatele profesionale după ce au fost depistați de inspectorii D.G.P.L.C.M.B. că taxau clienții la suprapreț. Acțiunea polițiștilor locali a fost desfășurată, la sfârșitul săptămânii trecute, în apropierea unor mari unități spitalicești, după ce mai multe persoane au sesizat D.G.P.L.C.M.B. că, în aceste zone, „pirații” au obiceiul de a nu mai porni aparatul de taxat, cerand de la clienți sume ce depășesc cu mult prețul real al cursei. 
Astfel, în doar două zile, echipele D.G.P.L.C.M.B. au efectuat controale în apropierea Spitalului Universitar, Dr. Th. Burghele, Institutului de Fonoaudiologie și Chirurgie Funcțională ORL, Spitalului Militar Dr. Carol Davila, Spitalului Fundeni și Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon. 
În urma acțiunii, inspectorii Direcției Generale de Poliție Locală și Control au depistat 12 taximetriști care suprataxau clienții, unii dintre conducătorii auto fiind descoperiți cu nereguli și în ceea ce privește documentația necesară desfășurării activității de taximetrie. Pentru abaterile constatate, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 9800 de lei. Complementar, s-a dispus reținerea a unsprezece atestate profesionale și s-a formulat o solicitare de retragere a unei autorizații de transport a unei societăți. O altă autoritate de autorizare a fost sesizată în vederea reținerii a două autorizații de taxi. 
Acțiunea derulată la sfârșitul săptămânii trecute a întregit seria controalelor efectuate de polițiștii locali în privința verificării legalității transportului public în regim de taxi. În total, de la începutul anului, pentru nerespectarea legii taximetriei, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au reținut 74 de atestate profesionale.

Pentru a sesiza problemele întâmpinate în relația cu conducătorii de taxi, cetățenii pot apela linia verde pusă la dispoziție de Primăria Capitalei - 0800.800.868 sau dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București la 021/9752.