Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Bucureștean, amendat cu 2000 de lei pentru că și-a lăsat câinele să moară - 13.07.2019

Politistii locali l-au amendat pe un bucureștean pentru ca nu si-a ingrijit animalul de companie. Este pentru prima data cand a fost sanctionata acest tip de fapta.

O.F - proprietarul unui metis de caniche – a fost amendat cu 2000 de lei după ce, practic, și-a lăsat câinele să moară în chinuri. Un caz socant de cruzime, neglijenta si abuz, care i-a scandalizat pe vecinii proprietarului, cei care au apelat la Serviciul Politia Animalelor din cadrul Politiei Locale a Capitalei.

Diagnosticul medicilor veterinari a fost dur: Norocel avea metastaze pulmonare, tumori la nivelul ficatului și splinei si metastaze suprarenale. 
Numele nu era a lui. I-l puseseră vecinii care îl găsiseră pe metisul de caniche pe stradă, într-o stare jalnică. Nu mai avea păr, nu era hrănit, era plin de răni. Era bătrân și ajunsese aproape al nimănui, pe o stradă din Capitală. Asta, fiindcă proprietarul – așa cum susțin vecinii care au încercat să ajute câinele și, apoi, au apelat la Serviciul Poliția Animalelor din cadrul DGPLCMB – îl lăsase în voia sorții pentru ca „e bătrân și nu mai are de mult de dus”. „Norocel”, însă, a mai dus-o: timp de aproape o lună a trăit murdar și chinuit pe strada din cartierul Militari. A primit hrană din milă, iar o femeie l-a dus la veterinar. Pe lângă diagnosticul sever, s-a descoperit și că animalul avea răni deschise adânci, dar și fracturi la patru coaste. „Norocel” a murit la scurt timp după ce oamenii se mobilizaseră pentru a-l salva. 
În acest timp, proprietarul animalului nu a părut interesat de situația bătrânului câine. Doar când „Norocel” a dispărut de pe stradă a făcut prima mișcare: l-a declarat pierdut. La primul cabinet veterinar. 
Serviciul Poliția Animalelor din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București a preluat acest caz după ce a primit mai multe sesizări și filmări din partea oamenilor aflați în vecinătatea străzii pe care supraviețuia „Norocel”. După efectuarea cercetărilor, O.F a fost identificată drept persoana care, prin nepăsare, a generat situația în care se afla bătrânul câine. Acesta a susținut că avea animalul de companie de la vârsta de două luni și îl crescuse în apartamentul în care locuia. După mutarea la curte, conform spuselor proprietarului lui „Norocel”, câinele își făcuse obicei să iasă pe stradă. Mai mult, O.F susține că a avut grijă de câine, că l-a dus la veterinar, dar că aceștia i-au transmis că animalul este orb, surd și bolnav din pricina vârstei. Proprietarul susține că nu și-a abandonat câinele, iar starea precară a animalului se datora unei afecțiuni cutanate mai vechi. Proprietarul nu a putut, însă, să prezinte acte medicale care să-i susțină varianta.
După finalizarea cercetărilor, agenții din cadrul Serviciului Poliția Animalelor – DGPLCMB au considerat că O.F este vinovat pentru lipsă de îngrijire și atenție față de câinele său. Conform Legii 205/2004 privind protecția animalelor, O.F a fost sancționat cu suma de 2.000 de lei.