Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Nerespectarea normelor de salubritate în Centrul Istoric - 03.08.2022
12 agenți economici din Centrul Istoric al Capitalei au fost amendați, săptămâna trecută, pentru că au împiedicat operatorii de salubritate să ridice gunoiului de pe domeniul public
 
Măsurile sancționatorii au fost aplicate de agenții Poliției Locale a Municipiului București săptămâna trecută, în cadrul unor acțiuni tematice de verificare a modului în care operatorii economici din Centrul Istoric al Capitalei respectă normele de protecție a mediului și de menținere a curățeniei stradale.
Activitățile de control au fost derulate în baza Regulamentului de salubrizare, igienizare și înfrumusețare a Centrului Vechi al Capitalei – act normativ aprobat de Consiliul General al Municipiului București – potrivit căruia, printre altele, deținătorii de terase amenajate în Centrul Istoric al Bucureștiului au obligația de a îndepărta de pe domeniul public mobilierul stradal și de a permite operatorilor de salubritate să strângă gunoiul rezultat în urma activităților economice.
Conform H.C.G.M.B. 247/2018, domeniul public afectat de terase trebuie eliberat între orele 04:00 – 10:00, astfel încât lucrătorii firmelor de salubrizare să-și poată desfășura activitatea. Potrivit actului normativ, mobilierul teraselor poate fi reamplasat numai după ora 10, astfel încât operatorul de salubritate să poată colecta deșeurile menajere.
În urma acțiunilor desfășurate, polițiștii locali ai D.G.P.L.C.M.B. au depistat, doar în ultima săptămână a lunii iulie, 12 operatori economici care nu au eliberat domeniul public de mobilierul stradal și au obstrucționat astfel activitatea de curățenie a operatorii de salubritate. Valoarea amenzilor aplicate de agenții D.G.P.L.C.M.B. a fost de 34.000 de lei.
 
În paralel, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M..B. 120/2010 privind aprobarea normelor de salubrizare și igienizare ale municipiului București, polițiștii locali au mai aplicat 16 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 22.700 de lei.
Valoarea totală a sancțiunilor aplicate, săptămâna trecută, de polițiștii D.G.P.L.C.M.B. pentru nerespectarea regulilor de menținere a curățeniei stradale în zona Centrului Istoric al Capitalei a fost de 56.700 de lei.