Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Agent P.L.M.B. - agresat - 08.02.2017

COMUNICAT

 

Un agent din cadrul Serviciului Circulație al Poliției Locale București a fost accidentat de un șofer agresiv, surprins în timp ce oprise exact sub un indicator de „oprirea interzisă”. A fost al doilea caz – înregistrat în ultima săptămână – în care agenții P.L.M.B. s-au confruntat cu violența unor conducători auto.

 

Ieri seară, în centrul Capitalei - la intersecția străzilor Ion Câmpineanu cu Calea Victoriei – un echipaj al Poliției Locale București aflat în misiune a sesizat faptul că un conducător auto încerca să își parcheze mașina exact sub un indicator rutier care interzicea oprirea în zonă. Unul dintre agenții locali a încercat să-l legitimeze pe șofer în vederea sancționării contravenționale, conducătorul auto încălcând prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice care prevede că oprirea voluntară în zona indicatorului de „oprirea interzisă” constituie contravenție și se sancționează cu puncte de penalizare, amenda putând ajunge pâna la 745 lei.

Șoferul, însă, s-a opus legitimării, și a început să-l înjure pe agentul local. Mai mult, după ce a adus cuvinte jignitoare echipajului P.L.M.B., conducătorul auto a demarat în viteză din zona în care fusese reperat de polițiștii locali. În graba sa, conducătorul auto vinovat nu a apucat să-și mai închidă portiera și l-a lovit pe agentul Serviciului Circulație  - care încercase să aplice sancțiunea contravențională - provocându-i răni la nivelul membrelor superioare. Polițistul local a fost preluat de SMURD și transportat la Spitalul Universitar, unde nu a fost necesară internarea. Având în vedere că acest caz reprezintă unul de ultraj, cercetările au fost preluate de Brigada Poliției Rutiere. Cazul de ieri s-a petrecut după ce, cu o zi înainte, în zona Bulevardului Iuliu Maniu, a fost  înregistrat un incident asemănător. Un șofer de taxi, care staționa neregulamentar, a fost blocat  de agenții P.L.M.B. pentru că  încerca să se sustragă controlului prin fugă de la locul faptei. Pentru că bărbatul refuza să coboare din mașină și devenise violent, polițiștii locali au fost nevoiți să folosească spray-ul iritant lacrimogen din dotare. Conducătorul de taxi a fost sancționat pentru concurs de contravenții cu 4.235 lei.

În ultimele 6 luni, agenții Poliției Locale a Municipiului București au aplicat, pentru  staționări și opriri neregulamentare, 4008 de sancțiuni contravenționale.