Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Persoane salvate de frig - 27.01.2014

15 persoane au fost salvate din frig, vineri noaptea, de către echipajele Poliției Locale a Municipiului București. Oamenii fără adăpost au fost luați din stradă și transportați la centrele sociale din Capitală, conform măsurilor dispuse de Primarul General. 

G.N., în vârstă de 40 de ani, a fost primul om salvat de polițiști. Bărbatul încerca să se adăpostească de frig, printre tomberoane, în centrul Bucureștiului, în apropiere de Piața Unirii. Omul a declarat că, la pornirea viscolului, a încercat să se adăpostească într-o scară de bloc, însă a fost gonit, în ger, de locatari. G.N. a fost dus la secția de poliție unde a fost identificat și unde a reușit să-și dezghețe hainele. Bărbatul a fost dus la un centru de asistență socială, unde a primit adăpost și mâncare caldă.

În zona centrului Capitalei, au fost salvate cele mai multe persoane fără adăpost. În baza unui protocol între Poliția Locală a Municipiului București și Secția Poliției Române a Centrului Istoric, echipaje mixte au format itinerarii speciale de patrulare pentru a-i descoperi pe cei fără adăpost, în pericol de a îngheța. Echipele de polițiști și de agenți locali au reușit între orele 23.00 și 02.00 să adune alte 12 persoane care încercau să treacă noaptea prin canalizări sau gangurile unor imobile. Toți aceștia – cu domiciliul în alte orașe ale României – au fost duși la căldură și, apoi, transportați la centrele sociale. În cazul unui bărbat – care își învelise piciorul, abia operat, în hârtie de ziar și folie – s-a luat decizia de a se apela la Serviciul de Ambulanță. Tot la acest serviciu s-a apelat și în cazul unui alt bărbat găsit în zona Obor, aflat sub influența băuturilor alcoolice. După prezentarea datelor de identificare, bărbatul a mai declarat că a consumat spirt și a căzut în stradă. Fiindcă exista pericolul ca această persoană fără adăpost să intre în șoc hipotermic, agenții locali au solicitat intervenția Ambulanței.

De vineri seara, Poliția Locală a Municipiului București a acționat și acționează cu peste 50 de echipaje – de ordine publică, circulație , intervenție și control - care asigură fluidizarea traficului, însoțesc și sprijină utilajele de deszăpezire, monitorizează operatorii de salubritate și agenții economici, identifică problemele cauzate de condițiile meteo nefavorabile ori găsesc și transportă persoanele fără adăpost la centrele sociale. În această activitate sunt implicați, pe lângă agenții P.L.M.B., și polițiștii locali ai tuturor sectoarelor.