Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Ziua Poliției Locale - 23.05.2016

COMUNICAT

 

Duminică, între orele 10 – 18, la sediul din Bulevardul Libertății al D.G.P.L.C.M.B. va avea loc un eveniment în urma căruia bucureștenii pot înțelege ce înseamnă Poliția Locală.

31 octombrie 2011. Focul cuprinde o clădire din Centrul Vechi al Capitalei. Mihai Popescu salvează din flăcări două femei și pe copii acestora.
12 noiembrie 2012. Un fals polițist înarmat încearcă să tâlhărească o familie în zona Titan. Constantin Gongearuc îl dezarmează pe atacator, îl imobilizează și-l predă poliției.
14 martie 2016. Marian Chivu sare în apa rece a lacului din Parcul Tineretului și salvează de la înec un tânăr care încercase să se sinucidă. Acești oameni - care s-au distins prin actele lor de curaj - sunt agenți ai Poliției Locale a Municipiului București sau ai Patrulei Călare. Ei vor fi prezenți duminică, 22 mai, la evenimentul organizat de P.L.M.B. cu ocazia Zilei Poliției Locale.Astfel, duminică, bucureștenii pot avea acces în centrul de comandă al Poliției Locale Bucuresti  - acolo unde Capitala poate fi văzută prin sistemul de monitorizare video și de unde sunt coordonate toate acțiunile agenților din teren. Pe platoul din fața sediului, vor fi prezentate autovehiculele speciale ale P.L.M.B. – autoutilitare de intervenție, autoturisme prevăzute cu camere de luat vederi si transmisie a informațiilor în timp real, motociclete BMW, mototriciclul "Can-am" sau bicicletele cu autoechilibru. La acest eveniment va fi prezentă și o parte din efectivele Patrulei Canine a Municipiului București – cîini specializați, din rasele ciobănesc german, cehoslovac și belgian care îi sprijină pe agenții Poliției Locale a Capitalei în misiuni de menținere a ordinii publice. Vizitatorii vor mai putea vedea si unități din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București  - formațiune de elită, special antrenată pentru misiuni de siguranță publică.