Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Sinucigaș salvat de un agent al Patrulei Călare a Municipiului București - 14.03.2016

            COMUNICAT

 

Un agent al Patrulei Călare a Municipiului București și-a riscat viața pentru a salva un bărbat care s-a aruncat în lacul din Parcul Tineretului.

 Duminică seara, în jurul orei 19, una din echipele din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București - care efectua misiunea obișnuită de monitorizare a Parcului Tineretului din Capitală – a observat, pe podul de lângă Sala Polivalentă, un bărbat care, agitat, amenința că se sinucide.

În vârstă de 34 de ani, tânărul s-a suit pe balustrada podului și, imediat, s-a aruncat în apă de la o înălțime de peste 10 metri. Călăreții – care sprijină Poliția Locală a Municipiului București – au acționat imediat: unul dintre ei a ajuns pe pod pentru a-l localiza pe sinucigaș, iar celălalt a galopat cu calul spre malul lacului. Deși erau puțin peste 3 grade Celsius, agentul Marian Chivu a sărit imediat în apă pentru a-l salva pe tânărul care se zbătea. La vederea angajatului Patrulei Călare, C.Florin – care supraviețuise căderii de pe pod – a încercat să se automutileze, lovindu-și capul de betonul unuia dintre pilonii podului. Agentul Patrulei Călare a mai avut probleme în timpul în care încerca să-l tragă la mal pe sinucigas deoarece acesta nu voia să iasă din apa rece. În cele din urmă, tânărul a fost scos din apă de către agentul Patrulei Călare, fiind preluat de alte echipe din cadrul Poliției Locale a Municipiului București. La fața locului au mai sosit, în doar câteva minute, echipaje de ambulanță și pompierii din cadrul I.G.S.U.

C.Florin a declarat agenților Patrulei Călare că a recurs la gestul său suicidal din cauza problemelor create de contractarea unui credit bancar pe care nu mai putea să-l plătească. Mai mult, pe acest fond, intervenise și o ceartă cu prietena sa. Tânărul a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni pentru îngrijiri medicale și pentru testarea alcoolemiei.

Agentul Marian Chivu – cel care și-a pus viața în pericol pentru a-l salva pe sinucigaș - urmează a fi recompensat pentru gestul său.

 

 

FOTO: Agentul Marian Chivu la câteva minute după ce l-a scos din apă pe sinucigașul C.F.