Telefon
021 9752
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

COMUNITATE

/ ACASA / Media / Comunicate

Sinucigaș salvat de un agent al Patrulei Călare a Municipiului București - 14.03.2016

            COMUNICAT

 

Un agent al Patrulei Călare a Municipiului București și-a riscat viața pentru a salva un bărbat care s-a aruncat în lacul din Parcul Tineretului.

 Duminică seara, în jurul orei 19, una din echipele din cadrul Patrulei Călare a Municipiului București - care efectua misiunea obișnuită de monitorizare a Parcului Tineretului din Capitală – a observat, pe podul de lângă Sala Polivalentă, un bărbat care, agitat, amenința că se sinucide.

În vârstă de 34 de ani, tânărul s-a suit pe balustrada podului și, imediat, s-a aruncat în apă de la o înălțime de peste 10 metri. Călăreții – care sprijină Poliția Locală a Municipiului București – au acționat imediat: unul dintre ei a ajuns pe pod pentru a-l localiza pe sinucigaș, iar celălalt a galopat cu calul spre malul lacului. Deși erau puțin peste 3 grade Celsius, agentul Marian Chivu a sărit imediat în apă pentru a-l salva pe tânărul care se zbătea. La vederea angajatului Patrulei Călare, C.Florin – care supraviețuise căderii de pe pod – a încercat să se automutileze, lovindu-și capul de betonul unuia dintre pilonii podului. Agentul Patrulei Călare a mai avut probleme în timpul în care încerca să-l tragă la mal pe sinucigas deoarece acesta nu voia să iasă din apa rece. În cele din urmă, tânărul a fost scos din apă de către agentul Patrulei Călare, fiind preluat de alte echipe din cadrul Poliției Locale a Municipiului București. La fața locului au mai sosit, în doar câteva minute, echipaje de ambulanță și pompierii din cadrul I.G.S.U.

C.Florin a declarat agenților Patrulei Călare că a recurs la gestul său suicidal din cauza problemelor create de contractarea unui credit bancar pe care nu mai putea să-l plătească. Mai mult, pe acest fond, intervenise și o ceartă cu prietena sa. Tânărul a fost transportat la Spitalul Bagdasar Arseni pentru îngrijiri medicale și pentru testarea alcoolemiei.

Agentul Marian Chivu – cel care și-a pus viața în pericol pentru a-l salva pe sinucigaș - urmează a fi recompensat pentru gestul său.

 

 

FOTO: Agentul Marian Chivu la câteva minute după ce l-a scos din apă pe sinucigașul C.F.