Telefon
021 9752
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

COMUNITATE

/ ACASA / Media / Comunicate

Preot fals - 18.02.2015

COMUNICAT

 

 Un bărbat îmbrăcat în veștminte bisericești, care îi înșela pe credincioșii veniți la o biserică din centrul Capitalei, a fost prins de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Preotul fals a fost reținut în timp ce-i agresa pe enoriași.

 

 Ieri dimineață, I.T., în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în haine negre - preoțești, s-a arătat în curtea bisericii Sf. Anton, chiar în ziua în care sute de credincioși vin să se roage și să dea acatiste. Profitând de mila enoriașilor, falsul preot s-a oferit, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste și chiar să facă pomelnice. În câteva minute, bărbatul a strâns, din donații, aproape o sută de lei. Când a dat să intre în biserică, falsul preot a fost recunoscut de administratorul lăcașului de cult.

Demascat, omul a devenit agresiv: a sărit la bătaie, a început să blesteme și să-i scuipe pe credincioșii aflați în curte. Mai mult, pe motiv că îi era frig, bărbatul a pornit scandalul pe stradă, înjurând și blestemând chiar Biserica.

Incidentul a fost sesizat de o patrulă a Serviciului de Ordine și Liniște Publică din cadrul P.L.M.B. - ce efectua misiuni de menținere a ordinii publice în zonă – care a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului și reținerea turbulentului.

În urma identificării, agenții au constatat că bărbatul îmbrăcat în haine preoțești este un impostor care a mai fost implicat în alte scandaluri în centrul Bucureștiului. Asupra falsului preot au fost găsite mai multe obiecte de cult - sticluțe cu mir, o cruce, pomelnice și acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil – veștmânt preoțesc folosit în timpul slujbelor - obiecte cu care I.T. înșela credincioșii.

Falsul preot a recunoscut că nu face parte din cler, că a folosit epitrahilul pentru a spovedi mai mulți enoriași și că a primit diverse sume de bani de la diferiți credincioși care, convinși că bărbatul este preot, l-au plătit pe acesta pentru a se ruga pentru ei și pentru rudele lor..

T.I. a fost predat Poliției Naționale în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.