Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Măsuri de iarnă - 29.12.2014

                                                                                                                          COMUNICAT

 

De la debutul vremii nefavorabile în Capitală, Poliția Locală a Municipiului București a mobilizat peste 200 de agenți. Polițiștii locali au avut misiunea de a salva de la îngheț persoanele fără adăpost, de a însoți utilajele de deszăpezire, de a monitoriza și fluidiza traficul în marile intersecții sau de a verifica modul în care operatorii de salubritate își desfășoară activitatea. Acest dispozitiv vine în completarea echipajelor implicate deja în acțiunile de asigurare a ordinii publice, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

 

De sâmbătă seara, Poliția Locală a Municipiului București a declanșat o serie de acțiuni în baza măsurilor dispuse de Comandamentul de Iarnă din cadrul Primăriei Capitalei. Conform dispozițiilor viceprimarului Dan Darabont, echipajele P.L.M.B. au inițiat itinerarii speciale de patrulare pentru depistarea celor fără adăpost, expuși vremii nefavorabile. Astfel, până în prezent, peste 20 de persoane au fost salvate de polițiștii locali după ce au fost luate de pe stradă sau din parcuri și duse în adăposturile sociale ale municipalității. De menționat este cazul lui Z.R., de 60 de ani, găsit, duminică noaptea, de o patrulă de Ordine Publică a P.L.M.B., în centrul Capitalei, într-o stare precară de sănătate. În condițiile temperaturilor negative, bărbatul nu avea haine groase și se încălzea doar cu o pătură. Polițiștii au constatat că hainele omului fără adăpost erau pline de păduchi, iar bărbatul avea scabie.

 

După emiterea codului galben în Capitală, echipajele tuturor serviciilor din cadrul P.L.M.B. au mai acționat pentru depistarea pagubelor produse în urma fenomenelor meteorologice și au acordat sprijin unităților I.G.S.U. solicitate la fața locului. Totodată, în decurs de 12 ore, prin sistemul de monitorizare video al Dispeceratului P.L.M.B., au fost constatate următoarele evenimente: 23 de copaci căzuți, 9 autoturisme avariate de crengile rupte de vânt, 4 acumulări de apă și 6 semafoare defecte. În privința intersecțiilor în care semafoarele s-au blocat, a fost luată decizia ca patrulele Serviciului Circulație al Poliției Locale București să acționeze pentru fluidizare. În prezent, Poliția Locală a Municipiului București acționează cu 24 de echipaje pe timp de zi pentru prevenirea ambuteiajelor în trafic pe principalele artere ale Capitalei precum și pentru însoțirea și sprijinirea utilajelor de deszăpezire. Dispeceratul Operativ Integrat și Direcția Control monitorizează permanent activitatea operatorilor de salubritate și identifică problemele cauzate de condițiile meteo nefavorabile.

 

În perioada sărbătorilor de iarnă, agenții P.L.M.B. au intervenit și pentru aplanarea a șapte scandaluri, toate petrecute în zona Centrului Istoric al Capitalei. Într-unul dintre conflicte, polițiștii locali au fost nevoiți să utilizeze spary-urile iritant-lacrimogene din dotare, mai ales că grupurile de persoane implicate în scandal deveniseră agresive la adresa polițiștilor. Toate persoanele implicate în altercații au fost identificate și sancționate contravențional.

Totodată, sute de persoane au fost amendate pentru comerț ambulant neautorizat, pentru opriri și staționări neregulamentare și pentru apelare la mila publicului.