Telefon
021 9752
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

COMUNITATE

/ ACASA / Media / Comunicate

Hoț prins în biserica - 04.07.2014

Un bărbat care a furat veșminte preoțești din altarul unei biserici a fost prins, joi noaptea, de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Acesta a fost găsit în timp ce se plimba prin centrul Capitalei doar cu o sutană pusă pe corpul gol.

Joi seara, agenții din cadrul Serviciului de Ordine Publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului București au fost anunțați că o persoană se plimbă în zona centrală a Capitalei îmbrăcată, sumar, într-un veșmânt alb. Operatorii din cadrul Dispeceratului P.L.M.B. surprinseseră imagini – în cadrul unei acțiuni de menținere a ordinii publice în Capitală – cu un tânăr care, suspect, se plimba în zona Centrului Istoric îmbrăcat doar într-o mantie albă pe care era cusută o cruce aurită. O patrulă a P.L.M.B. a fost trimisă pentru identificarea bărbatului, iar agenții au constatat că acesta mai avea asupra sa, pe lângă stihar (haina albă, preoțească), și alte veșminte preoțești.

 În urma întrebărilor adresate, tânărul a recunoscut că stiharul cu care era îmbrăcat, precum și celelalte obiecte bisericești, erau furate dintr-un lăcaș de cult din zona centrului Capitalei.  La fața locului, agenții P.L.M.B. au descoperit ușile forțate, hainele tânărului (o pereche de blugi, un tricou și o haină) aruncate în mijlocul lăcașului și altarul răvășit. Tânărul a recunoscut fapta și a declarat că vroia doar să se plimbe prin București îmbrăcat, de sărbătoare, ca preoții.

Autorul furtului - M.C., în vârstă de 35 de ani, din județul Iași – este cunoscut ca o persoană fără adăpost, sosită în Capitală de câteva săptămâni. Până în prezent, acesta nu a creat nicio problemă, el fiind cunoscut ca o persoană care trăiește din mila oamenilor. Împotriva sa, după evenimentul de joi noaptea, s-a depus o plângere, iar bărbatul a fost predat Secției 10 de Poliție pentru continuarea cercetărilor.