Telefon
021 9752
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ETICA SI INTEGRITATE

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

COMUNITATE

/ ACASA / Media / Stiri

Acţiuni pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi - 27.07.2021
 “Parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoane cu handicap constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei şi ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv” – art. 100 alin. 1 lit. G din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap
Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a declanşat, de săptămâna trecută, o serie de misiuni ce vizează respectarea legalităţii utilizării locurilor de parcare rezervate persoanelor cu dizabilităţi. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră vor acţiona zilnic, în câte două schimburi, în diferite zone ale Capitalei, pentru descurajarea conducătorilor auto care ocupă abuziv locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu handicap. Acest act de indisciplină în trafic produce disconfort celor cu deficienţe locomotorii prin îngreunarea accesului către rampele special amenajate.
Actiunile polițiștilor locali vor continua pentru prevenirea încălcării legii, respectarea normelor elementare de bun simţ şi, în special, pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.