Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Stiri

Amenzi de 100.000 de lei în Centrul Vechi - 17.03.2019

Inspectorii Poliției Locale a Municipiului București au dat sancțiuni în valoare de aproximativ 100.000 de lei în cursul unei acțiuni de control desfășurată noaptea trecută în Centrul Istoric al Capitalei.

Mai multe unități comerciale au fost verificate, în prima fază, de către polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. Inspectorii au verificat dacă barurile și cluburile respectă prevederile legale privind activitățile comerciale, dar și pe cele de protecție a mediului.

Au fost depistate, astfel, abateri la Legea fumatului, lipsa unor autorizații de funcționare, neînregistrari fiscale sau cazuri de depozitare necorespunzătoare ale deșeurilor. Pe lângă avertismente, valoarea totală a sancțiunilor aplicate a fost de 48.000 de lei.

Un caz special a fost cel al unui club care își desfășura activitatea fără autorizație de funcționare, cu furnizarea electricitatii suspendată. Polițiștii locali au depistat că societatea comerciala își continua, însă, activitatea asigurându-și energia electrică cu ajutorul unui generator mobil parcat în stradă .
In zona Centrului Istoric au fost făcute și măsurători sonometrice pentru stabilirea nivelului de zgomot, iar după întocmirea buletinului de analiză vor fi aplicate, în funcție de rezultate, sancțiuni contravenționale.

In paralel, au fost efectuate controale în vederea verificării respectării prevederilor legale în domeniul transportului de persoane în regim taxi. Au fost controlați 47 de taximetriști, 13 dintre aceștia fiind sancționați contravențional, conform Legii 38/2003 și H.C.G.M.B. 178/2008. Valoarea amenzilor a fost de 50.000 de lei. În plus, urmează să se întocmească 4 adrese către autorități de autorizare din județul Ilfov pentru aplicarea măsurilor complementare de reținere a autorizațiilor taxi.