Telefon
021 9752
Pentru urgențe – SNUAU 112
Email
office@plmb.ro

DESPRE NOI

INFORMATII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

CETĂȚEANUL COMUNICĂ

DIRECTIA COMUNICARE, ANALIZA-SINTEZA SI RELATII CU PUBLICUL

DIRECTIA CONTENCIOS, REGISTRATURA SI LOGISTICA

DIRECTIA DE SIGURANTA SI ORDINE PUBLICA

DIRECTIA CENTRUL ISTORIC

DIRECTIA DISPECERAT OPERATIV INTEGRAT

DIRECTIA ECONOMICA

DIRECTIA CONTROL

ALTE STRUCTURI

MEDIA

/ ACASA / Media / Comunicate

Preot fals - 18.02.2015

COMUNICAT

 

 Un bărbat îmbrăcat în veștminte bisericești, care îi înșela pe credincioșii veniți la o biserică din centrul Capitalei, a fost prins de agenții Poliției Locale a Municipiului București. Preotul fals a fost reținut în timp ce-i agresa pe enoriași.

 

 Ieri dimineață, I.T., în vârstă de 47 de ani, îmbrăcat în haine negre - preoțești, s-a arătat în curtea bisericii Sf. Anton, chiar în ziua în care sute de credincioși vin să se roage și să dea acatiste. Profitând de mila enoriașilor, falsul preot s-a oferit, în schimbul unor sume de bani, să primească acatiste și chiar să facă pomelnice. În câteva minute, bărbatul a strâns, din donații, aproape o sută de lei. Când a dat să intre în biserică, falsul preot a fost recunoscut de administratorul lăcașului de cult.

Demascat, omul a devenit agresiv: a sărit la bătaie, a început să blesteme și să-i scuipe pe credincioșii aflați în curte. Mai mult, pe motiv că îi era frig, bărbatul a pornit scandalul pe stradă, înjurând și blestemând chiar Biserica.

Incidentul a fost sesizat de o patrulă a Serviciului de Ordine și Liniște Publică din cadrul P.L.M.B. - ce efectua misiuni de menținere a ordinii publice în zonă – care a intervenit imediat pentru aplanarea conflictului și reținerea turbulentului.

În urma identificării, agenții au constatat că bărbatul îmbrăcat în haine preoțești este un impostor care a mai fost implicat în alte scandaluri în centrul Bucureștiului. Asupra falsului preot au fost găsite mai multe obiecte de cult - sticluțe cu mir, o cruce, pomelnice și acatiste, icoane, cărți de rugăciune precum și un epitrahil – veștmânt preoțesc folosit în timpul slujbelor - obiecte cu care I.T. înșela credincioșii.

Falsul preot a recunoscut că nu face parte din cler, că a folosit epitrahilul pentru a spovedi mai mulți enoriași și că a primit diverse sume de bani de la diferiți credincioși care, convinși că bărbatul este preot, l-au plătit pe acesta pentru a se ruga pentru ei și pentru rudele lor..

T.I. a fost predat Poliției Naționale în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.